Smørkringle efter gammel familie opsk.

Smørkringlerefter en gammel familieopskrift (ca. 80 stk.)

210g smør
150 g sukker
2 dl piskefløde
ca. 425 g mel
1 strøget tskf. bagepulver.
Pynt: Æg, smuttede, hakkede mandler og groft tesukker (perlesukker)

Smørog sukker røres blødt, derefter tilsættes fløde – upisket – og mel medbagepulver. Dejen røres sammen og æltes let ude på bordet, evt. med lidt meremel, hvorefter De lægger dejen på et koldt sted, gerne til dagen efter. Sårulles dejen ud til tynde pølser, tag lidt dej ad gangen. Det er nemmest, nårdejen er kold. Skær dejen af i passende stykker og form dem til kringler, derpensles med æg og dyppes i hakkede mandler og groft tesukker. Bag kringlernepå nederste rille ved 200 grader i 6 – 7 min. De kan også – for at forenklebagningen – rulle dejen ud til smalle pølser, Ca. 3 – 4 cm i diameter, læggedejen koldt, skære den ud i skiver, der lægges på smurte plader. Pensles ogdrysses med sukker og hakkede mandler