Tigerkransmed appelsin
(kanskæres 110-12 stykker)
200 g smør/margarine
3 dl (ca. 180 g) sukker
3 æg
5 dl (ca. 300 g) mel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 dl mælk
2 spsk. kakao
saft og skal af 1 appelsin.
Smeltet smør og fint rasp til formen.
Pynt:
Strimlet appelsinskal
Rørblødt smør/margarine med sukker til en let og luftig masse. Tilsæt æggene etad gangen, rør imellem hvert æg og fortsæt omrøringen et øjeblik ekstra.Bland bagepulver og vanillesukker i melet og rør det i æggemassen skiftevismed mælken med lette bevægelser. Del dejen i to portioner, rør kakao i denene halvdel og reven appelsinskal og saft i den anden halvdel. Hæld skiftevisden lyse og mørke dej i en randform, smurt og drysset med rasp. Bag ved 175grader i 50 – 55 minutter. Pynt med snoet strimmel appelsinskal