Rosinkagemed rom
(kanskæres 172-14 stk.)
150 g smør eller margarine
2 dl (ca. 160 g) sukker,3 æg
1/2 dl (ca. 150 g) mel
1 tsk. bagepulver
100 g skoldede rosiner
1 dl rom.
Smeltet smør og rasp til kageformen
Rørblødgiort fedtstof med sukker, til det bliver hvidt, og sukkeret er rørt heltud. Tilsæt æggene enkeltvis, og slut af med at røre dejen en ekstra gang.Bland mel med bagepulver og rosiner og vend forsigtigt blandingen i dejen. Smøren aflang kageform med smeltet smør, drys med rasp og hæld dejen. Bag pånæstnederste eller nederste rille i 45 – 50 minutter ved 175 grader. Lad kagenkøle lidt af, før den vendes ud på en bagerist. Prik huller i kagen med enstrikkepind og dryp rommen over, mens kagen endnu er varm.
Kagen opbevares tæt indpakket i folie, så den gode romsmag ikke forsvinder,før kagen skal skæres i skiver og sættes på bordet