Rødbedesuppe
1½kg flæskebov
2 I vand
salt
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
100 g bacon i tynde skiver
2 løg
½ kg rødbeder
4 gulerødder
½ hvidkålshoved
2 kartofler
1 dl tomatpuré
syrnet fløde ell. créme fraiche
Kødetbringes i kog i vand tilsat salt, laurbærblade og peberkorn, koges over svagvarme, til det er mørt, Ca.1½ time. Baconterninger steges sprøde, fedtethældes over i en gryde og heri brunes de hakkede løg, hvorefter de findelteurter tilsættes og svitses (1 rødbede holdes tilbage). Suppe fra kødethældes over og urter og løg koges godt heri, ca. 1 time, hvorefter væden siesog presses fra og blandes med resten at suppen. Svær og ben skæres fra kødet,som derefter skæres i mindre stykker og blandes i suppen, der smages til medtomatpuré og evt. flere krydderier.
Til sidst presses saften af en rå, revet rødbede i, så suppen får en dybrødfarve, den sprøde bacon drysses over og der gives stiftpisket fløde blandetmed lidt citronsaft eller créme fraiche til.