Ryper, stegte med bacon
4 ryper
100 g smør
lidt salt og peber
½ tsk. stødt enebær
2 små løg
½ dl. tomatpurè
½ tsk. karry
2 tsk. citronsaft
1 tsk. basilikum
¼ liter piskefløde
6 – 8 tynde skiver bacon
De istandgjorte ryper, der endelig må være omhyggeligt aftørrede, gnides med salt, peber og enebær. Brunes jævnt over det hele i brusende smør og steger ved svag varme ca. 20 min., mens de ind imellem dryppes. Tages op, og de små finthakkede løg svitses i smørret. Derpå tilsættes tomatpurè, karry, udrørt i citronsaft, samt basilikum. Der røres lidt rundt i gryden, hvorefter ryperne igen lægges i. Piskefløden får et let opkog og hældes over, hvorefter ryperne steger endnu ca. et kvarter. De færdigstegte ryper tages op og lægges i et halvdybt varmt serveringsfad. Saucen koger lidt ind, tilsættes en smule kulør og smages til, meget gerne med et godt stænk cognac. Ved anretningen garneres ryperne med baconskiverne, der skal være ristet gyldne og sprøde. Spises med grønærter.