Kramsfugle Stegte

Kramsfugle, stegte

12 – 16 kramsfugle

12 tynde skiver spæk

salt, peber

100 g smør

4 dl. piskefløde

rønnebær- eller ribsgele

evt. kulør

Pluk og svid kramsfuglene, hvis de ikke er gjort. Frosne skal tø igennem først. Læg et snit mellem lårene og tag forsigtigt ud af dem, skær hjerte, lever og kråse fri. Befri kråsen for indhold. Skyl fugle og indmad og tør dem. Gnid de istandgjorte kramsfugle med salt og peber ind- og udvendig og ombind dem med tynde skiver spæk. Smelt smørret i en stegegryde og brun fugle og indmad heri. Læg låg på og lad fuglene stege ved svag varme 8 – 10 min. Tag kramfuglene op, fjern spækket og kasser det. Hold fuglene varme. Kom piskefløden i stegeskyen og kog det få min. Smag sovsen til med salt, peber og rønnebær- eller ribsgele. Farv evt. sovsen med et par dråber kulør. Læg fuglene på et varmt fad, hæld lidt af sovsen over og byd resten til. Serveres med små, kogte pillekartofler eller smørbrunede kartofler og gele til. Tips:

Prøv at lave en æblemos og server den til Kramsfuglene. Fuglene kan også bruges til garnering af andre vildt retter.