Valnøddebrød el. Kransekagehorn

Valnøddebrød eller kransekagehorn

200 g rå marcipan

50 – 100 g sukker

ca. 1 æggehvide

Pynt:

ca. 50 g hakkede valnødder

Overtræk:

ca. 75 g chokolade

Ælt marcipanen med florsukker og tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er blød og let fugtig. Rul massen ud i 15 – 20 cm lange stænger på et valnøddedrysset bord. Sæt dem på en plade med bagepapir. Bag ved 220 – 230 grader i ca. 10 min., til de er let lysebrune på overfladen. Afkøl på bagerist eller sæt den afkølede plade 5 min. i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl bunden af stængerne med chokolade. Lad dem tørre på bagerist med chokoladen opad. Kransekagehorn: Kransekagemassen deles i 15 – 20 stykker. De rulles ud til små cigarer, der trilles i hasselnøddeflager og formes til horn. Bages 8 – 10 min. Overtrækkes i enderne med smeltet chokolade.